Bloemkool met kippenborstfilet in tomatensaus
|
Ingrediënten:
aantal
personen:
4
|
-
4 halve borstfilets van braadkip
-
1 bloemkool
-
0.33 bosje peterselie
-
800 g aardappelen
-
1 ui
-
400 g tomatenstukjes (blik)
-
3 eetl. olijfolie
-
2 eetl. gerookt zoet paprikapoeder
-
peper en zout
|
Voorbereiding
15 min.
-
Snipper de ui en de peterselie fijn.
- Schil
de aardappelen en snij in 4.
- Snij
de bloemkool in roosjes.
Bereiding
25 min.
-
Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water.
-
Giet af.
-
Kook intussen de bloemkoolroosjes 10 min. in lichtgezouten water.
-
Giet af.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in de kookpot van de bloemkool en bak de ui
glazig.
-
Voeg de tomatenstukjes en de peterselie toe en laat nog 10 min.
sudderen.
-
Kruid met het paprikapoeder, peper en zout.
-
Roer de bloemkoolroosjes onder de saus.
-
Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de
kippenborstfilets ± 5 min. aan elk kant goudbruin.
-
Kruid met peper en zout.
|
Serveer eventueel met rijst en rauwkostsalade.
|